Sallent segueix buscant candidats per culminar el projecte de l’habitatge cooperatiu

139

El projecte d’habitatge cooperatiu de Sallent es va presentar fa mig any i des d’aleshores, no ha tingut l’efecte esperat. L‘Ajuntament de Sallent segueix buscant inquilins perquè utilitzin algun dels 18 pisos que s’han habilitat en el marc del projecte. Tot i això, el consistori assegura que no s’ha trobat a cap candidat ferm, més enllà de l’interès de quatre famílies, segons explica la Dinamo Fundació, que és qui ha impulsat el projecte amb l’ajuda de l’Ateneu Catalunya Central i el propi Ajuntament.

El projecte s’ha de desenvolupar en un edifici municipal cedit per part de l’Ajuntament a la cooperativa per a 75 anys prorrogables. Aquest s’ubica al carrer Bisbe Valls, en ple cas antic de Sallent, tocant amb la plaça de la Pau i la previsió és que es faci una rehabilitació integral de l’immoble. Això, donaria lloc a 18 habitatges, 16 d’ells pensats per unitats de convivència més 2 que quedarien per l’ús de l’Ajuntament. Estan distribuïts en tres plantes, amb una superfície de 46 i 98 metres quadrats.

També hi haurà uns baixos que es destinarien a espais comunitaris juntament amb una part de la primera planta, i a més, es disposarà d’un pati comú i d’un espai de locals que gestionarà la cooperativa per a activitat comercial, usos culturals o socials.