Sallent s’adhereix a manifestos en favor de la dona, els refugiats i el referèndum

173

L’ajuntament de Sallent s’ha adherit al manifest de ‘Casa Nostra Casa Vostra’ en favor de les persones refugiades, a través del qual es pretén pressionar els polítics perquè moguin fitxa i facilitin l’arribada de persones que fugen de la guerra i estan estancades a les portes d’Europa en camps de refugiats. Així ho van aprovar tots els grups polítics en ple municipal la setmana passada, en què David Saldoni va aprofitar per explicar que Sallent ja té pisos preparats per rebre refugiats i que l’Ajuntament té el compromís d’oferir-los feina de seguida que arribin perquè puguin integrar-se. Al ple també es va aprovar per unanimitat l’adhesió al Manifest pel Dia Internacional de la Dona (8 de març).

Un ple que venia farcit de manifestos, perquè també es va votar l’adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum, que és l’evolució de l’antic Pacte Nacional pel Dret a Decidir, i que pretén aglutinar institucions, entitats, i individuals en favor de celebrar un referèndum d’independència a Catalunya. En aquest cas, però, no va haver-hi unanimitat pel vot dels dos regidors de la CUP, que es van abstenir. Escoltem els motius que esgrimia el regidor cupaire Albert Junyent:

 

Una abstenció que contrasta amb la d’altres companys de partit com Lluc Salelles, Joan Coma, Quim Arrufat, o Anna Gabriel, que ja s’hi han adherit des de fa setmanes.