Sallent recupera les històries de les treballadores tèxtils de Sallent i Cabrianes

123

Adona’t juntament amb la biblioteca de Sallent i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sallent, han engegat un projecte per tal que les històries i vivències de totes les dones que van treballar a les fàbriques de Sallent i Cabrianes no quedin en l’oblit.

El projecte es va presentar ahir a l’Espai Cultural Fàbrica Vella de Sallent dins dels actes que es celebren pel dia de la dona (8 de Març).

El projecte es veu reflectit dins d’una pàgina web on hi queden recollides les fotografies, anècdotes i alguns vídeos que la mateixa productora ha generat. Tot s’emmarca dins del programa Laboratoris digitals ciutadans de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. Dins d’aquesta iniciativa es fa una crida a totes les persones que tinguin documentació i fotografies relacionades amb el món fabril. Esther Suades, presidenta de Adona’t explica que el projecte “tot just comença ara i volem que la gent ens expliqui les seves vivències”.

L’acte va acabar amb un recital de poesia de la sallentina Fina Borràs. Ho va fer amb el grup escènic Carpe Triem, format per Toni Gol i Quim Castilla (guitarra), que van interpretar La Fàbrica, de Miquel Martí i Pol. De moment, ja hi han col·laborat l’Arxiu Municipal i l’empresa BitLab, a més d’unes quantes dones que van treballar a les fàbriques. Per la seva banda, ja han fet la seva aportació al projecte en forma de fotografies, escrits i entrevistes gravades en vídeo.