Sallent recupera el color de les Enramades amb un format atípic

400

Les Enramades de Sallent se celebraran del pròxim dimecres 2 de juny fins al dilluns 6 i tornen aquest 2021 després de la seva cancel·lació l’any passat a causa de la pandèmia. La tradicional festa sallentina torna amb un format diferent i adaptat a la nova normalitat. D’aquesta manera, els balcons es tornaran a engalanar, però els actes es traslladen a un espai concret com serà el Passeig de l’1 d’octubre.

Així doncs, es recupera la part lúdica i cultural de les Enramades, amb les mesures sanitàries adients. Els actes es concentraran a l’últim tram del Passeig de la Biblioteca, amb un recinte tancat que acollirà concerts i espectacles amb els voltants enramats. Mari Calvo, presidenta de les Enramades, explica a La Central que la festa d’enguany és simbòlica i necessària.

La preparació per aquesta festa no ha estat fàcil per part de l’Associació Amics de les Enramades per tots els canvis i restriccions que s’han viscut enguany. Calvo explica que ha calgut molta coordinació per muntar l’escenari, però destaca també la col·laboració de totes les entitats que en formen part.

Sigui una festa més o menys atípica, Calvo reconeix que la població té moltes ganes de celebrar les Enramades.

 

En total les Enramades han estat organitzades per 17 carrers i places, encara que un grup reduït de 6 persones ha liderat l’organització que prepara els actes des del passat mes de gener.

La zona del Passeig d’Octubre es començarà a Enramar el pròxim dimecres a la tarda amb la novetat que seran els nens i nenes de les escoles sallentines els qui participaran d’aquesta Enramada. De fet, una de les novetats d’enguany és que la festa anirà dirigida als infants del poble amb un bon farcit d’activitats per a ells.

Entre els actes que més destaquen, dijous es farà la inauguració amb el Consell d’infants del Bages. Divendres serà el torn per un concert de percussió i un de versions a la Plaça Sant Antoni Maria Claret. Dissabte torna el concurs de la pintura ràpida, el torneig de futbol i l’actuació d’una batucada. Enguany, l’orquestra Rosaleda fa 75 anys i serà també homenatjada. Diumenge destaca el concert del Pot Petit pels infants, les havaneres i l’espectacle del Peyu. Dilluns, finalment, es tancarà la setmana d’Enramades amb el sopar de germanor al Passeig de la Biblioteca.