Sallent recorda la jornada de l’1-O amb una marxa de torxes

152

Abans que sigui 1 d’octubre, des de l’ANC i els CDR‘s de Sallent, s’ha volgut commemorar la jornada avui diumenge dia 30 de setembre.

A partir de les set de la tarda (19:00h), unes 50 persones,  han sortit des de Cabrianes per anar a l’escola Els Pins. En aquest punt s’havia de votar just farà un any, però per problemes informàtics la gent va anar a votar a diferents colegis de Sallent. Tot just començar amb el primer colegi, han fet camí cap a Punt Cat a Sallent, un altre lloc on es va poder votar durant la jornada. Un cop acabat el parlament, el poble s’ha dirigit cap als jutjats de Sallent, cap el pavelló i finalment a l’antiga biblioteca, on cada vegada hi havia més públic. En cada punt hi ha hagut parlaments dels diferents voluntaris que van ajudar a fer possible el referèndum i posteriorment s’ha penjat una placa commemorativa on s’hi podia llegir “aquí vam votar, aquí vam guanyar”.

Un cop s’ha arribat a l’antiga biblioteca s’han fet més parlaments, un d’ells Valentí Escayola un voluntari que es va estar a la mesa de la mateixa biblioteca. 

Al finalitzar els parlaments, alguns voluntaris espontanis, també han explicat la seva experiència del dia 1 d’octubre. Una membre del CDR de Sallent, ha destacat la importància de tenir un poble com Sallent unit.

Durant tot el recorreguts s’han pogut sentir crits de independència i “1 d’octubre ni oblit ni perdó” Finalment els discursos han acabat amb les declaracions de Laura Sotoca, que ha destacat que “volen fer república, hem après a ser poble”.

Fotografia: Oriol Ribalta