Cabrianes ja té la figura de l’alcalde pedani reconeguda i regulada oficialment. Així ho va aprovar, per unanimitat, el ple de Sallent d’aquest mes de gener. La moció de reconeixement dóna suport a l’acord adoptat el 30 de novembre passat per l’Òrgan Territorial de Participació (OTP) de Cabrianes, que ja havia aprovat per unanimitat les normes internes reguladores de la figura de l’alcalde pedani.

Des de principis de segle XX han tingut aquest càrrec 15 persones, tot i que no estava regulat de forma oficial, cosa que ara s’ha corregit, estipulant unes funcions concretes per l’alcalde pedani. Unes tasques sobretot de representació institucional i nexe amb l’ajuntament, així com també de comunicació amb les entitats del poble. L’alcalde pedani de Cabrianes, seguirà sent Oriol Ribalta, de 22 anys, que exerceix des de 2015.

Les normes reguladores del càrrec d’alcalde pedani el situen com el representant institucional de Cabrianes i principal interlocutor amb l’Ajuntament de Sallent, a qui transmet les inquietuds i propostes dels veïns. Per altra banda, l’alcalde pedani, que s’elegeix coincidint amb les eleccions municipals i no pot fer més de dues legislatures seguides, pot ser qualsevol veí registrat al cens de Cabrianes que obtingui almenys un 5% dels vots del cens.