Uns 50 sallentins es mullen per l’Esclerosi Múltiple

110
Piscina mig plena, amb les corxeres a l'aire. Foto: Anna Pujol

 

Sallent ha demostrat, un any més, la seva solidaritat. El Club Natació Sallent ha estat una de les 624 piscines que ha organitzat la jornada “Mulla’t per l’esclerosi múltiple”, per donar suport a les més de 7.000 persones afectades per aquesta malaltia a tot Catalunya. A la vila hi ha participat aproximadament unes 50 persones. Així, els sallentins i sallentines que han volgut aportar el seu granet de sorra, s’han acostat al Club Natació Sallent i han participat a la jornada. Per poder col·laborar, doncs, els interessats han hagut de fer una sèrie de piscines i després donar un petit donatiu.

El president del CN Sallent, Valentí Escayola, va fer una gran valoració de la jornada, que any rere any té molta participació. Des de fa més de vint anys, la Fundació Esclerosi Múltiple organitza a tot Catalunya una jornada per recaptar fons. La malaltia, que és crònica, afecta al cervell i la medul·la espinal i encara ara no s’ha trobat cap cura. És una de les malalties neurodegeneratives més comunes. Es diagnostica principalment entre els 20 i 40 anys i afecta més als homes que a les dones. A més, els qui la pateixen tenen brots durant la malaltia però no són mortals. Els seus símptomes poden ser la fatiga, la falta d’equilibri, el dolor, les alteracions visuals i cognitives, les dificultats de la parla i la tremolor, entre d’altres. Sortosament, però, no és contagiosa, ni hereditària, ni mortal.

Un dia a l’any, doncs, tot Catalunya es volca per la causa. Més de 100.000 catalans es van llançar a la piscina en aquest Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple. Un total de 315.000 euros bruts s’han recaptat a la 23ª edició que es destinaran al programa Joves i Esclerosi Múltiple.