Sallent rebaixa un 7% els pressupostos pel 2016

172
Sala de plens de l'Ajuntament de Sallent. Font: Ràdio Sallent.

8.984.000 euros és l’import global dels pressupostos que s’han debatut aquest dimecres al ple municipal. Aquesta xifra suposa una disminució del 7% respecte a l’any anterior. Aquestes dades donen continuïtat al pressupost del 2015, que l’alcalde considera que és realista i que ha anat funcionant.

Els quatre grans blocs d’actuació es basen en l’acompanyament de les persones, el dinamisme econòmic, habitatge i creixement i, finalment, la millora de l’entorn urbà.

L’acompanyament de les persones té com a objectiu el seu empoderament.

Pel que fa al segon bloc, el dinamisme econòmic, inclou la posada en funcionament del viver d’empreses, el programa de suport i impuls al comerç, millores en els polígons industrial, desenvolupar el pla turístic del municipi així com accions de promoció de Sallent. El tercer àmbit tracta de l’habitatge i el creixement, i pretén rehabilitar els habitatges per poder-los posar en el mercat de lloguer social.

L’entorn urbà, l’últim gran eix dels pressupostos, engloba el manteniment i la millora de l’espai urbà, l’ accessibilitat a la via pública i la millora de l’enllumenat i la sostenibilitat. Totes aquestes mesures es concretaran més clarament durant el mes de gener al Pla d’Actuació Municipal.

Davant les propostes que ha fet l’equip de govern, aquesta ha estat la resposta de la CUP:

Albert Junyent, de la CUP, remarca que no es destinen prous diners a ocupació, habitatge i democràcia directe, que, segons diu, són prioritats al municipi. Esquerra Republicana està d’acord amb la CUP. Escoltem a Pilar Sala:

La formació política també proposa la recollida d’escombraries porta a porta, una mesura que fomentarà el reciclatge i que l’alcalde estudiarà. Finalment, pel que fa a les bonificacions, Convergència i la CUP van votar a favor, i Esquerra es va abstenir, ja que creu que aquesta s’hauria de fer per a tothom.

El proper ple municipal serà el 21 de desembre i tindrà un caràcter extraordinari.