Una de les festes sallentines amb més tradició arriba el proper 7 de juny: les Enramades 2023. Ahir, l’Ajuntament de Sallent va presentar ahir la programació d’aquesta festa popular que tindrà lloc fins el 12 de juny (de dimecres a dilluns). Sallent tornarà a engalanar les places i els carrers del poble per viure una de les festes més arrelades al municipi.

Les Enramades estaran organitzades un any més per l’Associació d’Amics de les Enramades i l’àrea de Cultura de l’Ajuntament. La programació està pensada per a tots els públics amb oferta variada: música, dansa, circ, pintura i cultura popular, entre d’altres. L’edició d’enguany té una particularitat important i és que segons ha informat l’Ajuntament, els consta que aquest 2023 se celebren 50 anys enramant, de manera ininterrompuda, el carrer Sant Bernat.

La Festa començarà el dimecres 7 de juny amb l’acte central de l'”Esvalotada” a dos quarts de nou del vespre. El Dimoni de Sallent despertarà la festa, tal com marca la tradició, amb soroll i el ritual de les carraques, organitzat pels Gegants i Nans de Sallent i l’Esbart Vila de Sallent. L’inici serà a la plaça de la vida.

El dijous s’inauguraran els carrers enramats i durant la tarda hi haurà espectacles de circ i música, amb l’Orquestra Selvatana com a plat principal. Divendres, els gegants Fillols de Sallent recorreran els carrers del poble, amb una ballada especial al carrer Sant Bernat pel seu 50è aniversari.

El dissabte hi haurà espectacles infantils al matí i música durant tota la tarda, amb la cantada d’havaneres a les nou del vespre i el “Fri-Versiones”, una varietat del Frikibingo a la Torre del Gas, a partir de tres quarts d’onze de la nit. Diumenge, hi haurà esport al matí i la missa solemne de Corpus per tancar el dia amb el ball de nit de l’Orquestra Rosaleda.

I dilluns es clourà la festa amb la trobada de balladors i balladores de les “Balladetes” i el Sopar d’enramadors. Podeu consultar tota la programació en aquest enllaç.