Sallent, present al pregó inaugural de les Festes de Gràcia

249

“Aquest any em fa molta il·lusió explicar-vos una cosa i és que tenim aquí els Amics de les Enramades de Sallent. Ha vingut moltíssima gent de Sallent i us recomano que abans de marxar passeu pel carrer Francesc Giner perquè ens han portat un pessic del nostre passat i del seu present. Els nostres orígens, el nostre guarnit. Com s’enramava Gràcia fa molts anys, i com es fa encara en alguns carrers de Sallent. Ha quedat espectacular.”

Aquestes són les paraules que va dedicar dilluns durant el pregó la presidenta de la Fundació de les Festes de Gràcia, Carla Carbonell, als sallentins que van desplaçar-se fins a Barcelona per decorar un dels seus carrers amb motiu del bicentenari de la festivitat.

Qui també va estar present a la inauguració oficial va ser l’Alcalde de Sallent, David Saldoni, que explica que després que les autoritats obrissin al públic el seu tram de carrer, va poder ser a dalt del balcó juntament amb la presidenta dels Amics de les Enramades de Sallent, Mari Calvo.

Saldoni assegura que va ser un privilegi poder assistir en una cita com aquesta, ja que el municipi de Sallent és una de les poques poblacions catalanes que encara guarneixen amb la tècnica de l’enramat.

El decorat que s’han encarregat de fer els enramadors de Sallent és el que es feia anys enrere a Gràcia. És per això que conté elements vegetals tradicionals com són les canyes, les branques de pi o palmera, el boix, les flors de paper i les trenes realitzades amb fullatge.

Les conseqüències de l’atemptat d’ahir a la tarda a Barcelona

A causa de l’atemptat que va haver-hi ahir a la tarda a la Rambla, s’han suspès tots els actes lúdics de Barcelona. Això vol dir que s’han suspès també tots els actes que estaven previstos al programa de les festes de Gràcia, entre els quals l’entrega de premis dels carrers guarnits.