Sallent posa en marxa la 3a edició del Turn-On, un programa per trobar feina als joves sallentins

160

REDACCIÓ | Avui, s’ha inaugurat la tercera edició del projecte Turn On amb una xerrada pels nous membres del projecte que ha tingut lloc a la sala polivalent del Viver d’Empreses i ha conclòs amb coca per a tots els assistents.

Aquest projecte únic, ha estat una iniciativa de l’Ajuntament de Sallent, que es va encetar el mes d’abril passat, i pretén donar resposta a l’atur juvenil, disminuint la taxa d’aturats entre els joves sallentins tot donant-los suport i guiant-los en la inserció laboral i formativa.

Aquesta iniciativa ha tingut molt bona acceptació i rebuda tant pels joves desocupats del poble com pels professionals que hi treballen. Dels 24 joves que han passat pel programa, 9 d’ells actualment ja estan treballant en empreses del municipi. En aquesta nova edició del projecte Turn On, hi participen 13 joves d’entre 16 i 25 anys que han decidit incorporar-se al projecte gràcies a l’efecte positiu que han tingut les edicions passades i al boca-orella.

El programa funciona sota la direcció i supervisió de l’educadora social Sara Vilà i altres professionals que ajuden als joves a adquirir competències laborals i socials, i unes rutines de treball que els ajudaran a assolir la seva primera feina. Com a novetat, aquest any, hi ha el repte d’afegir més formacions i alguna d’elles reglades, de manera que els nois i noies puguin afegir el títol al seu currículum.

Dins el projecte, els joves reben un pla formatiu que combina conceptes teòrics i pràctics. Es fa un petit tast d’oficis en l’àmbit de la construcció, l’electricitat, pintura i jardineria, entre d’altres, a través de la rehabilitació de la Caseta, de propietat municipal, i l’edifici de Contramestres, que en un futur es destinarà als joves. D’aquesta manera els nois i noies poden descobrir quin és l’ofici que més els agrada i poden ser orientats de cara a un ofici o formació.

El programa compta amb diverses subvencions per a les empreses del municipi que s’interessin a formar i contractar aquests joves. L’empresa els fa una entrevista amb la possibilitat de tirar endavant un contracte de prova amb el cost a càrrec de l’Ajuntament. Aquesta, és una bona oportunitat per als joves perquè les empreses s’interessin per ells i els puguin arribar a contractar encara que no tinguin una formació específica.

El projecte Turn On busca motivar els joves, fer-los sentir útils i moure les inquietuds per aprendre i fer-se un lloc en el món laboral o educatiu. Des de l’Ajuntament de Sallent s’intenta enfortir més les actuacions relacionades amb l’ocupació. Respecte a l’any 2013 ja s’ha reduït un 40% l’atur, i això ho fa possibles projectes com aquest pels que cal seguir apostant.