L’Ajuntament de Sallent impulsa el Pla estratègic del municipi per dissenyar el seu futur de cara al 2025 i fer allò que no s’ha fet mai. Ho fa a partir de dues taules de participació molt diferents: la primera, a porta tancada, amb els vilatans que s’han proposat per cada temàtica, i la segona, a peu de carrer a través de Ràdio Sallent.

Parlem del nou programa que va estrenar dissabte l’emissora local, amb el suport de la Xarxa de Comunicació Local, per debatre amb els sallentins quin model de poble volen. La primera taula va tractar sobre comerç.

I és que, per ara, el municipi registra 183 comerços, i en els últims temps ha tancat i obert el mateix nombre de botigues: 15. Tot i així, els carrers cada cop es buiden més, els comerciants i els clients estan més cansats, i sembla que els mateixos sallentins compren més a fora que al municipi. Durant el programa, es va parlar amb Josep Puig, president del Comerç Associat de Sallent i propietari de la sabateria Calçats Vilalta; la Marta Busquets, propietaria de la botiga de roba Lookal, a Sallent i Manresa; la Mònica Espel, la nova emprenedora del municipi que fa un mes ha obert la botiga de menjars preparats Ca l’Espel; i la Pilar Relats, dels supermercats Grup Llobet.

El model per Sallent que s’ha parlat és d’un model de cohesió entre les botigues i restauració amb un servei proper i que ofereixin un bon tracte; també es demana que els carrers comercials siguin més nets i endreçats; i que les entitats també participin al poble. S’ha parlat de paciència per parts dels nous emprenedors, que comencen un negoci i al cap d’un any el tanquen. I també que el botiguer s’ha d’adaptar als nous hàbits de consum, tot i que es qüestionaven perquè sempre s’han d’adaptar ells.

Escoltem algunes de les coses que s’han debatut:

D’altra banda, s’ha tocat un aspecte que ja porta cua de fa anys: s’ha d’obrir els diumenges? Escoltem què n’opinen ells.

A partir d’aquestes taules rodones, l’empresa U-TRANS elaborarà un pla estratègic pel municipi amb les propostes dels sallentins.

 

 
Escolteu el programa sencer: