Sallent posa fil a l’agulla per allargar els actes del 8M durant tot l’any

138
Manifestació feminista pel Dia de la Dona
Manifestació feminista pel Dia de la Dona

El poble de Sallent s’implicarà un any més en el Dia Internacional de la Dona, el pròxim 8 de març. Enguany, però, els actes s’hauran d’adaptar a un model menys presencial i més virtual a causa de la pandèmia. La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament sallentí, Sílvia Tardà, reconeix a Ona Bages que el context ha condicionat i molt perquè els hauria agradat fer un acte central més complet. Tot i això, també apunta que tot el que pugui ser en format online és millor per no prendre riscos.

Un any més, el missatge és el mateix, però pren importància en temps de pandèmia. En aquest sentit, Tardà considera que la dona és i ha estat un dels col·lectius més perjudicats durant els últims mesos.

Els últims anys i mesos han servit a l’Ajuntament per fer autocrítica sobre el context social que viu la dona. És per això que s’ha creat una comissió d’igualtat a l’Ajuntament per fer activitats reivindicatives durant tot l’any i no només durant el 8M.

Seguint aquesta mateixa línia, Sallent s’ha afegit a la campanya “Més esport, menys límits” del Consell Comarcal del Bages.

L’acte principal presencial i la resta online

L’Ajuntament de Sallent i lAssociació Adona’t han treballat molt fort per no renunciar als actes del 8M. És per això que l’acte central del dia, que serà el mateix dilluns 8 de març, es farà en format presencial a la plaça de la Vila. Aquest començarà a dos quarts de set de la tarda amb la lectura del manifest, acompanyat de la música de l’Escola Municipal de Música Cal Moliner.

Un acte presencial però adaptat a la situació actual. És per això que se celebrarà amb totes les mesures de seguretat adients: un circuit d’entrada i sortida de la plaça, gel hidroalcohòlic, distància de seguretat i el públic haurà d’estar assegut.

Els actes de commemoració al Dia de la Dona començaran dos dies abans amb l’obra de teatre “El Silenci dels telers” més la lectura del manifest a la Fàbrica Vella de Sallent. Això serà demà a un quart de nou del vespre.

L’endemà de l’acte central, és a dir dimarts de les sis de la tarda a les vuit, es farà un taller virtual, col·loqui i projecció del documental “Portem les resilients a la teva ciutat”. A més a més, a la Biblioteca Sant Antoni Maria Claret, es farà una exposició sobre “Dones: igualtat i esport” que estarà vigent des de dilluns fins al pròxim 15 de març.

Per assistir o gaudir de manera virtual de tots els actes, us podeu inscriure a igualtat@sallent.cat