Sallent plora la mort d’Antonyito, una de les ànimes del Carnaval

127

El Carnaval de Sallent ha perdut una de les seves ànimes, Jose Antonio Valladolid Cortés, més conegut com a Antonyito, qui ha mort a l’edat de 69 anys, just a les portes d’una nova edició del Carnaval d’estiu aquest proper cap de setmana. L’Antonyito era un dels abanderats de les cercaviles de la festa sallentina, tant en la rebuda com en el comiat del dimecres de cendra, sempre com a portador del ninot que representava el Rei Carnestoltes. Era una persona coneguda i apreciada per tots els veïns i veïnes del poble. El funeral es va celebrar ahir dimecres al matí.

A través del seu compte d’Instagram, els organitzadors del Carnaval es van fer ressò d’aquesta pèrdua, destacant que amb la mort de l’Antonyito, els deixa l’ànima i l’essència del Carnaval, just quatre dies abans de començar el d’estiu. També afegien que aquest Carnaval anirà dedicat a ell.

L’Antonyito ha estat fortament vinculat a entitats culturals i esportives, com els gegants de Sallent, els quals també lamentaven per xarxes la seva pèrdua i li retien homenatge. En un escrit manifestava que els ha deixat un home involucrat al poble, proper i que s’ha fet estimar sempre per tothom. També afegien que ha estat involucrat durant molts anys a l’entitat, participant activament de la majoria d’activitats que han realitzat.