Sallent organitza una trobada popular en memòria a Jordi Fàbregas

119
Pla general de l'organització en la presentació del concert Pòrtic dedicat a Jordi Fàbregas. Imatge del 27 de setembre de 2021 (Horitzontal)

Aquest dijous fa un any que es va morir el músic sallentí Jordi Fàbregas. Un referent de la cultura d’arrel, músic, compositor i gestor cultural. Avui, coincidint amb la data exacta de la seva mort, Sallent ha organitzat un dia de música pels carrers de 10 a 13h del migdia i de 5 a 8 de la tarda. D’aquesta manera ha sonat un fil musical de les diverses cançons enregistrades que han format part de la carrera de Jordi Fàbregas.

L’acte principal s’ha celebrat aquest matí a la Fàbrica Vella, lloc on també el passat abril Quim Moya va dedicar un concert per retre-li homenatge. Aquella data també va servir per batejar la sala gran de l’Espai Cultural com a Sala Jordi Fàbregas. 

L’acte ha estat organitzat per entitats i el mateix Ajuntament amb l’objectiu que sigui el màxim de proper al poble. Ha començat amb música en directe pels carrers a través de les actuacions dels sallentins Eloi Escudé, amb el seu piano i Roger Andorrà a la gralla. També han participat l’Esbart Vila de Sallent, amb la dansaire Jordina Moltó, qui ha dedicat el Ball d’homenatge a Fàbregas i, seguidament, ha fet la lectura d’un poema de Miquel Martí Pol.

Un altre dels atractius ha estat una guitarra de cartó, confeccionada per una empresa manresana especialitzada en l’elaboració de joguines amb aquest material i que ha servit com a llibre de dedicatòries. Mentrestant ha anat sonat la música, tothom que si desplaçava ha pogut escriure la seva dedicatòria i enganxar-la a la guitarra.