Sallent oferirà dos serveis de transport escolar

185
http://www.elpunt.cat

El Bus a Peu serà una realitat a partir d’aquest setembre. Els alumnes que vulguin anar a peu fins a les escoles Vedruna i Torres Amat podran fer-ho i sense haver de renunciar al servei de bus. A partir d’aquest curs escolar, doncs, els sallentins podran utilitzar dues vies de transport públic.

Fa un mes que l’Ajuntament de Sallent va fer públic que treballava amb el Consell Escolar Municipal per estudiar com potenciar el fet d’anar a peu a l’escola, ja que veien que el bus normal no s’acabava d’omplir.

Els dos serveis començaran la primera setmana de col·legi i es faran avaluacions constants per veure com evoluciona la situació, ja que tal com ha explicat la Regidora d’Educació, Anna Fernández, hi havia ciutadans que desconeixien el funcionament del bus normal. De fet, assegura que és també per aquest motiu que han decidit oferir les dues opcions, ja que en un principi la idea era eliminar el servei de bus i impulsar aquestes rutes escolars a peu. Ho escoltem:

Ambdós serveis, doncs, es promocionaran de manera que tots els sallentins coneguin les diferents opcions que tenen els alumnes per arribar a l’escola.

La Regidora Anna Fernández es mostra convençuda amb el fet d’implementar els dos serveis i assegura que “quan es fan canvis s’ha d’estar obert a tot”.

L’objectiu de la reforma és aconseguir proporcionar un camí escolar més ordenat, reduir la circulació de vehicles a prop de la zona i millorar la seguretat vial. Els resultats dels dos serveis es valoraran trimestralment de manera participativa per tal de seguir millorant el transport escolar.