Sallent obté el 70 % de reciclatge després d’implementar el nou sistema

88

El Consorci del Bages per a la gestió de residus ha publicat els resultats del nou model de recollida a Sallent. Després de les dues primeres setmanes, el percentatge de reciclatge ha passat del 30 al 70-75 per cent. 

L’Ajuntament de Sallent s’ha mostrat molt satisfet per aquestes xifres gràcies a la implicació de la ciutadania. El convençiment és que amb aquest sistema s’assoliran millors xifres perquè el poble es converteixi en un municipi amb més consciencia ambiental.

El nou sistema obliga a separar la fracció orgànica de la resta. Això ha fet que aquesta passi del 5,76 al 14,82 de tones reciclades, amb un augment del 157 per cent. La fracció resta ha disminuit de 9,94 tones a 37,05 amb una reducció del 73 per cent. Si a aquestes xifres li sumem la recollida habitual de la resta de residus (plàstic, paper i vidre) el total de reciclatge amb data d’abril de 2022 és del 70-75%.

D’altra banda, les màquines expenedores gratuïtes de bosses ja estan instal·lades, però no entraran en funcionament fins al 21 de maig de 2022 degut a ajustaments de configuració.

Les podreu trobar a la Plaça Anselm Clavé i al Pavelló municipal. Les màquines funcionen amb la targeta electrònica.