Sallent obté bons resultats amb el model de contenidors tancats

109

Sallent ha passat del 30% de reciclatge a principis d’any al 74,5% a finals de maig. Tot plegat, després de la instal·lació del model de contenidors tancats, el qual ha resultat tot un èxit. Aquest model es basa a separar la fracció orgànica de la resta. Això fa que la quantitat de tones que es recull de la fracció orgànica hagi augmentat molt, mentre que la fracció resta ha disminuït.

En aquest sentit, el poble ha passat de tenir un 72% de fracció resta, a reduir-li fins al 25%. Això es deu que la recollida d’orgànica s’ha triplicat perquè ha passat de 25 a 66 tones, el que suposa un increment del 166%. Mentrestant, la fracció resta ha disminuït de 161,04 tones a 46,58, és a dir, un 71%. La recollida d’envasos i paper s’ha multiplicat per 2 (increments del 115% i del 86%, respectivament) i el vidre, s’ha multiplicat per 1,5 (increment del 41%). L’Ajuntament valora aquest resultat de forma molt positiva. En parla el regidor d’urbanisme Miquel Estruch.

Sallent ha comprovat que aquest model de recollida de residus és d’alt rendiment i és alternatiu al porta a porta. I és que els contenidors estan tancats i només s’hi pot accedir amb una targeta personalitzada que registra l’ús que cada casa fa d’aquests contenidors.

El model s’ha implantat conjuntament entre el Consorci del Bages i l’Ajuntament de Sallent. De moment la valoració és molt bona, però és cert que s’han detectat actituds incíviques de persones que no llancen la bossa al contenidor que toca o que la deixen abandonada a la via pública.

D’altra banda, l’Ajuntament recorda que les màquines expenedores gratuïtes de bosses dispensen, per cada usuari o usuària, dos rotlles de 30 bosses cadascun cada tres mesos, per tant, si se’n volen recollir abans d’aquesta data, la màquina no en lliura.

Podreu trobar les màquines expenedores a la Plaça Anselm Clavé i al Pavelló municipal. Les màquines funcionen amb la targeta electrònica.