Sallent obra el període de sol·licitud del PAF destinat a pal·liar les despeses de l’escolarització al poble

128

Una vegada s’han posat en marxa els ajuts al teixit comercial del poble i als treballadors autònoms, tal com contemplava el Pla de xoc aprovat per l’Ajuntament, Sallent obre ara el període de sol·licitud del Programa d’Ajut a les famílies (PAF). Aquest programa està destinat a complementar el cost de les despeses derivades de l’escolarització d’infants i adolescents. En aquest, les famílies poden optar a tres ajuts diferents, en funció de la seva situació econòmica. Ho explica Sílvia Tardà, regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Sallent.

Sílvia Tardà, regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Sallent

El PAF és un programa destinat a pal·liar les despeses d’escolarització obligatòria entre infants i adolescents dels 6 als 16 anys. Malgrat tot, també poden optar a aquest tipus d’ajudes les famílies amb infants de 3 a 5 anys.

Aquests ajuts es concediran a les famílies que estiguin empadronades al municipi i que també hi sigui residents. A més, els infants, adolescents i joves han de ser alumnes de centres escolars del municipi, exceptuant els alumnes dels ajuts per al transport a centres públics de la comarca que cursen cicles formatius. També són excepció aquells alumnes que estiguin matriculats a un centre d’educació especial.

Enmig de tot plegat, Sílvia Tarda explica a Ona Bages que durant el confinament han detectat un increment de famílies amb dificultats econòmiques per afrontar les seves despeses.

Sílvia Tardà, regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Sallent

El període de sol·licitud del PAF comença el proper 1 de juliol fins al 31. Es pot aconseguir la sol·licitud de manera presencial a l’Ajuntament o també des del web. Les sol·licituds s’han de presentar a l’Ajuntament amb la documentació requerida dins el període establert. I només es pot fer una sol·licitud per família. Per a més informació podeu consultar les bases dels ajuts a la cartellera informativa de l’Ajuntament i a l’apartat de subvencions del web.