Sallent encapçala el descens de l’atur a la comarca c om a municipi de menys de 10.000 habitants. I és que 45 sallentins han trobat feina durant el més de juny. Així, l’atur se situa als 332 desocupats, una xifra que no s’aconsegueix des de l’any 2005. Aquest fet es deu, principalment, als plans d’ocupació que ha impulsat l’Ajuntament de Sallent i a l’entrada de l’estiu, que fomenta l’ocupació durant els mesos més calurosos de l’any.

Concretament, la regidora d’Ocupació, Empar Arenas, explica que “les mesures plantejades des del consistori estan obtenint bons resultats”, ja que en el darrer any s’ha apostat fermament pel Servei Local d’Ocupació. Des d’allà s’ha orientat a 83 sallentins oferint-los diferents eines per trobar feina i enviant-los com a candidats a ofertes. Pel que fa a les ajudes econòmiques, 10 empreses i 2 entitats, han contractat 14 persones a través d’uns incentius per a la contractació laboral de sallentins/es a l’atur.

A banda, l’ens local ha signat un conveni de col·laboració amb Sallent Comercial, s’ha fomentat l’ocupació de 5 locals buits al centre comercial de la vila i s’han realitzat cursos de formació com ara el Projecte Turn On per joves i el de Manipulació i aplicació de productes fitosanitaris per 40 agricultors.  Així, des de la regidoria d’ocupació es mostren “molt contents” i satisfets amb el descens de l’atur a la vila, un problema que preocupava molt als sallentins.

Pel que fa a la comarca del Bages, l’atur baixa en 529 persones. Manresa és el municipi que registra un descens més elevat d’aturats, amb un balanç positiu de 209 ciutadans més amb feina. D’altra banda, Sallent se situa com a segon municipi amb una baixada més gran d’aturats. I, en tercer lloc, Sant Vicenç de Castellet marca una taxa de 37 vilatans menys.

La xifra d’aturats registrats a Catalunya s’ha reduït al mes de juny fins a 450.000 persones. Així, el nombre de desocupats baixa sota mínims del 2008 degut a la contractació temporal de l’estiu. Les dades, doncs, es redueixen en 20.145 persones, un 4,28% menys d’aturats que el mes anterior. A Espanya les xifres també cauen en 124.349 registrant, així, 3,7 milions desocupats.