Sallent instal·la sis elements interpretatius a les lleres del riu Llobregat

118

Dins el marc d’actuació del Pla de Barris, s’ha dut a terme una profunda recuperació de les lleres del riu Llobregat, pel seu pas pel nucli urbà de Sallent.

Més enllà de l’arranjament dels espais, millores d’accessibilitat, enjardinaments i creació de zones de lleure. L’actuació s’ha complementat, amb la instal·lació de 6 elements interpretatius. Uns faristols de gran format, que aporten contingut històric tant pel vianant local, com pel visitant.

La seva distribució al llarg de les dues lleres, en el tram comprès entre els dos ponts (el pont nou i el pont del Batlle Pere Otger) permeten fer un recorregut circular, sota el nom de “La Ruta de l’aigua”. Cada panell aprofundeix en un tema relacionat amb Sallent i el riu Llobregat. Destaquen temes patrimonials i industrials com: la Torre del Gas, La Casa Torres Amat, el riu industrial, però també tenen important rellevància, les riuades viscudes en diferents èpoques, la singularitat geològica com el Geoparc (que forma part del Patrimoni de la Humanitat), o el Pont Vell, d’origen medieval.