Sallent iniciarà el “bus a peu” amb quatre rutes

133

A partir del curs escolar vinent, els alumnes que vulguin anar a l’escola a peu podran fer-ho amb el servei de transport humà que crearà l’Ajuntament de Sallent. L’objectiu és el d’acompanyar als joves sallentins i sallentins de primària fins les escoles Vedruna i Torres Amat, reduir la circulació de vehicles prop del la zona i millorar la seguretat vial.

Aquest servei de transport funcionarà a primera hora del matí, migdia i tarda i realitzarà quatre rutes: una sortirà del barri de Fussimanya, l’altra des del carrer Josep Potellas – al costat del CAP-, la tercera ruta aniria des de dalt de la Rampinya i baixaria a la plaça de la Verdura, on es trobaria amb el quart, que vindria des del passeig Guillem Viñas, i ambdós seguirien junts fins l’escola a través del carrer del Cós.

La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Sallent, Anna Fernández, explica amb més detall cada traçat:

Aquesta iniciativa s’ha pensat a partir d’unes enquestes que l’ens local ha fet arribar al Consell Escolar Municipal, l’òrgan que ha considerat oportú tirar endavant el projecte i eliminar el servei de transport escolar col·lectiu. Un total de 207 famílies d’educació primària l’han respòs. El 52% està disposada a utilitzar aquest sistema de parades on recullin els infants. A més, el 88% considera que aquest grup d’adults ha d’estar format per professional. Així Fernández assegura que la contractació de monitors és la millor opció. Encara no saben del cert quin serà el procés però opten – si l’empresa ho permet – en contractar als monitors del menjador. La regidora ho explica:

Durant els mesos de juliol i agost es duran a terme accions a la via pública per tenir els itineraris senyalitzats de cara al setembre. A més, l’Ajuntament obrirà una preinscripció per saber quants alumnes utilitzaran el servei.

Imatge: “Bus a peu” a Navarcles. Font: TVE.