Sallent inicia un programa de formació per a persones aturades

151

“Sallent t’acompanya” és el nom del nou pla ocupacional que neix amb l’objectiu de promoure la formació dels aturats majors d’edat i, alhora, crear una borsa de treball per atendre a les persones amb poca autonomia o que requereixen necessitats especials.

Amb aquest projecte, l’Ajuntament de Sallent pretén formar entre 10 i 12 persones com auxiliars de la llar, amb mòduls de tecnologia, primers auxilis, neteja i acompanyament psicològic per tal que puguin oferir els seus serveis a persones o famílies que ho necessitin.

Es tracta d’una iniciativa que començarà sense cap tipus de regulació per part del sistema. Això vol dir que sí que hi haurà un reconeixement professional però que no s’obtindrà cap titulació oficial. De fet, els que la vulguin podran, a partir del 2018, formar-se a través dels cursos que s’ofereixen des del SOC.

Tot i ser un pla obert a totes les persones majors d’edat de Sallent, es prioritzarà la incorporació de les persones majors de 45 anys que no tenen el graduat en educació secundària. Així com aquelles que, tot i tenir el graduat en ESO o un CFGM, han abandonat els estudis postobligatoris i no troben feina per manca de recursos. D’aquesta manera, “Sallent t’acompanya” pretén donar un cop de mà als adults sense feina mentre que el projecte “Turn-On” actua sobre l’atur en la població jove del municipi.

Les persones interessades hauran de presentar la sol·licitud i la documentació – detallada a les bases del projecte – al Registre General de l’Ajuntament abans del 15 de setembre de 2017. Un cop finalitzi el termini, la borsa del programa es mantindrà oberta i es podran seguir presentant sol·licituds a l’espera de possibles baixes o noves convocatòries.