Sallent inicia els preparatius per l’11 de setembre

243
Barcelona 11/09/2014 diada nacional de catalunya onze de setembre via catalana en gran via-glories-diagonal foto Ferran Nadeu

L’ANC Sallent comença a escalfar motors per la diada de Catalunya. I és que a partir del 2 d’agost ja posarà a disposició de tots els sallentins el merchandising corresponent per aquest 11 de setembre, així com les inscripcions pels autobusos, que aquest any tornaran a haver-n’hi 5 que marxin des de Sallent i 2 des de Cabrianes.

Sota el nom “la Diada del Sí”, aquest any l’organització de l’Assemblea Nacional de Catalunya pretén convertir la cita en la mobilització més transcendental de la història de Catalunya omplint, així, el passeig de Gràcia i el carrer d’Aragó de Barcelona per fer un immens signe Més. L’objectiu és simbolitzar les oportunitats de la República que es vol construir a través del Referèndum.

El coordinador de l’ANC Sallent, Salvador Arderiu, veu amb il·lusió aquesta nova mobilització, ja que assegura que “estem en una diada que possiblement serà l’última reivindicativa que anem a fer, i per això se li dóna aquest sentit tan important, perquè va cap al referèndum de l’1 d’octubre”. També insisteix en la importància d’abocar-hi tots els mitjans possibles i que tothom vagi cap a una mateixa direcció: la del sí.

Aquest any la concentració constarà de dues samarretes. La primera que es demana als assistents és la que els ha portat fins aquí, és a dir, a voler celebrar el referèndum. És per això que serveix qualsevol tipus de samarreta. L’altra, en canvi, és la que s’ha presentat per la Diada del Sí, que és de color groc fluorescent per simbolitzar l’estela. Arderiu explica que combinar les dues samarretes significarà “deixar enrere els vells costums i construir un país nou i net.”

La campanya per l’1 d’octubre a Sallent començarà a finals d’agost. D’aquesta manera, se celebraran un seguit d’actes que tractaran diferents temes sobre una Catalunya independent i es convidaran alguns dels polítics i diputats més rellevants del país.

Per conèixer tots els detalls de la Diada de l’11 de Setembre i la implicació que hi tindrà el municipi de Sallent podeu escoltar l’entrevista sencera aquí: