Sallent inaugura un monument a la sardana

169
Monument a la Sardana al parc Pere Sallés de Sallent FOTO.AJUNTAMENT DE SALLENT
Monument a la Sardana al parc Pere Sallés de Sallent FOTO.AJUNTAMENT DE SALLENT

Sallent inaugura un monument a la Sardana, al parc Pere Sallés, en el marc de celebració dels 65 anys de la Colla Dansaires Sallentins

Ahir al matí Sallent va inaugurar el monument a la Sardana, al parc Pere Sallés, en el marc de celebració dels 65 anys de la Colla Dansaires Sallentins. Es tracta d’una escultura formada per 4 balladors, dos homes i dues dones, pràcticament de mida real, sobre un entarimat i, als seus peus, l’escut de Sallent i la placa commemorativa. Una obra d’Esteve Badia, dissenyada per l’entitat Dansaires Sallentins, per retre homenatge a la dansa catalana i la cultura del país. Un record permanent d’aquest ball que en paraules de l’alcalde, David Saldoni, permet “integrar tothom a la rotllana, encara que ballin la sardana amb diferents estils”.

Aquest monument va néixer arran d’una proposta del grup sardanista per homenatjar i donar èmfasi a l’activitat sardanista que ha tingut durant molts anys la vila de Sallent, amb la seva època daurada als anys 50 i 60. Cèlia Gámez, presidenta del grup, va explicar que feia temps que donaven voltes a la idea perquè “no volíem que Sallent no tingués un record a la dansa”. Ara, coincidint amb els 65 anys de la creació del grup, finalment “s’ha fet realitat el vell somni”.

A l’inici del passeig 1 d’octubre de 2017, hi ha un monument dedicat als gegants, al capdavall, un altre de l’Onze de Setembre i, ara, al centre, aquest per recordar la dansa nacional mostrant una vegada més el compromís de Sallent amb la cultura i el país.

L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de Castellnou i fill de Sallent, Domènec Òriit, i la senadora sallentina Mireia Cortès. Va estar amenitzat per la coral Nova Harmonia i va cloure amb una audició de sardanes a càrrec de la Cobla Principal de Terrassa.