Sallent inaugura el seu primer celler de producció de vi i de la DO Pla de Bages

257

Sallent ha inaugurat el seu primer celler de producció de vi. És propietat de la família del Mas Sanmartí de Serrahïma i és, també, el tretzè de la DO Pla de Bages. La inauguració de les instal·lacions s’ha fet aquest divendres, en un espai renovat i adaptat que correspon al celler històric, que encara es conserva i que ara s’ha recuperat.

L’hereu de la masia, Joan Sanmartí, ha recuperat una tradició familiar que està documentada des del 996 però que es va aturar als anys 70.

Així, tot just fa dos anys – el 2014 – el mas Sanmartí ha tornat a fer vi: el 1018 -fent referència als anys que duien amb la tradició-, un vi blanc que combina macabeu i picapoll. Ara, però, el celler ha presentat dos nous productes: 1018 negre, de garnatxa i sumoll, i el Satèl·lit, 100% macabeu. En total, enguany s’hauran produït unes 10.000 ampolles de les 30.000 en què està dimensionat el celler.

celler sanmarti

Més d’un centenar de persones es van acostar ahir a la inauguració del celler de Santmartí. En destaquen l’alcalde de Sallent, David Saldoni, així com regidors de l’equip de govern i de l’oposició; també el diputat David Bonvehí, i altres alcaldes de la comarca, com Josep Tarín, de Talamanca, Llorenç Ferrer, de Navarcles, o Montserrat Badia, de Castellbell.

Saldoni va posar de manifest la importància d’haver recuperat aquesta activitat milenària, i va felicitar i encoratjar la família Sanmartí.

El president de la DO, Joan Soler, va destacar “la satisfacció de veure que aquest sector reneix” al Bages ja que històricament va ser la comarca amb més extenció de vinyes. I, fent referència al celler sallentí, va remarcar que “el més nou recupera el que és més antic”.

El celler, a més, va fee una jornada de portes durant el divendres i el dissabte per ensenyar a tots els interessats les instal·lacions i fer-los conèixer el procés del vi. La visita va acabar amb un tast de vins de la casa.