Sallent impulsa el projecte Gegants Petits per regenerar la tradició gegantera

402

La iniciativa neix amb la voluntat de fer créixer el sentiment de pertinença del territori  a través de la cultura i la tradició. És un projecte educatiu que culminarà amb la festa gegantera Alça’t.

Amb el suport de l’Ajuntament de Sallent, l’entitat Els gegants i nans de Sallent i els Centres Educatius, ha nascut el projecte Gegants Petits, que té la intenció de regenerar la tradició gegantera i el sentiment de pertinença al territori.

Una de les novetats serà la gran festa gegantera, organitzada pel nou projecte Alça’t i que neix amb l’objectiu de tenir una continuïtat en els propers anys. El cap de colla dels Gegants de Sallent i impulsor del projecte Alça’t, Miquel Gili, assegura que “és un projecte pedagògic i per difondre el món geganter”.

Des dels centres educatius, els alumnes de 3r i 4t de primària idearan els gegants, un que representarà el Carnaval i l’altre les Enramades. La millor proposta es farà realitat, en forma de gegant, el curs vinent. A més, els alumnes tindran l’oportunitat de participar, el 25 i 29 de març, en diferents activitats organitzades per l’Entitat Els gegants i nans de Sallent i l’Escola de Música Cal Moliner.