L’equip de govern de l’Ajuntament de Sallent ha aplicat un seguit de mesures per tal que els cotxes no corrin tant a les vies internes de la població. I és que consideren que un dels problemes importants que hi ha Sallent és que els cotxes corren molt a determinats punts de la població, fet que comporta problemes amb els veïns, tot generant inseguretat pels vianants i els mateixos conductors.

En aquest sentit, des del consistori sallentí, s’ha decidit emprendre un seguit de mesures encaminades a pacificar el trànsit a la població:

–     Col·locació d’un radar informatiu en diferents punts de la població. Fins al moment aquest radar ha estat ubicat al carrer Prat de la Riba i a la carretera, on s’ha detectat un important nombre de vehicles que circulen per aquestes vies per sobre del límit permès de velocitat. Amb aquesta mesura es vol conscienciar als conductors de la velocitat en la que circulen i fer-los adonar del perill que això suposa.

–     Instal·lació de senyals a la població informant que la velocitat serà controlada per radar. La voluntat de l’Ajuntament és que la circulació sigui a la velocitat adequada dins de poblat. Aquests senyals avisen als conductors que, a banda del radar informatiu que es va situant a diversos llocs de la població, hi haurà campanyes amb radars que comportaran sancions si es sobrepassa el nivell de velocitat establert.

–     Col·locació de bandes sonores i elements fixes que impedeixin córrer en determinades vies com s’ha fet en el carrer Mestre Benet, Secretari Bonet, i pròximament al Prat de la Riba.

–     Propera construcció de passos elevats a les cruïlles dels carrers Prat de la Riba amb Secretari Bonet i Bisbe Valls. Aquests passos elevats a les cruïlles han de contribuir a rebaixar la velocitat a tots aquests carrers, i disminuir així els accidents i ensurts que succeeixen massa sovint.

–     Remodelació del carrer Carretera entre el pont de la Concòrdia i el de Pere Otger amb la prioritat de pacificar-ne el trànsit, ja que aquesta és la via principal de la població i on s’ha detectat més infracció del límit de velocitat.

Amb aquestes mesures i altres que s’aniran implementant a la població de Sallent, l’equip de govern pretén rebaixar la velocitat i fer més compatible la presència de vehicles i vianants al conjunt de la població. Segons declaracions de l’alcalde de Sallent, David Saldoni: “som conscients que les bandes a terra i els passos elevats generen algunes molèsties, però després d’escoltar moltes opinions de veïns i de tècnics, considerem que hem d’aplicar un pla amb diverses mesures per tal de disminuir la velocitat i fer un poble més amable pels vianants.”