Sallent i Sant Fruitós volen tenir “un Baltasar de veritat”

158

Casa nostra, casa vostra i el col·lectiu d’actors Tinta Negra han tornat a fer una crida als pobles de Catalunya perquè tinguin un Baltasar de veritat.

En aquest sentit Sant Fruitós de Bages i Sallent intentaran que el seu Baltasar “sigui de veritat”. Així ho han confirmat tan la regidora de cultura de Sant Fruitós Núria Clarella com els membres de l’Agrupament Roques Albes de Sallent. Pel que fa a Sant Fruitós l’any passat ja es va adherir a la iniciativa

Davant de la nova campanya «per un Baltasar de veritat» a les cavalcades de Reis s’ha tornat a difondre un vídeo que casa nostra, casa vostra i el col·lectiu d’actors Tinta Negra han difós un espot publicitari on Baltasar escriu una carta als ajuntaments de Catalunya. Sant Fruitós per la seva banda vol que això sigui possible i la regidora de cultura Núria, malgrat que no s’està trobant.

Des de l’associació de la cavalcada ho estan buscant però no és fàcil segons Clarella. Això també passa a Sallent. Des de Roques Albes volen tenir un Baltasar de veritat però els costa molt trobar-lo.

A l’anunci, produït per l’estudi Carmel de Barcelona, hi sona la música de The Sey Sisters cantant la nadala Silent Night. Al vídeo, Baltasar demana a tots els ajuntaments que vetllin perquè el 2020 pugui “portar la màgia” a la ciutat, perquè lamenta que l’any anterior a alguns pobles se li va fer “impossible” arribar-hi.

Els dos col·lectius, a més, han elaborat un mapa que registrarà tots els municipis catalans que s’hagin compromès amb aquesta iniciativa. El mapa, estarà en constant actualització, a mesura que els ajuntaments es vagin afegint al moviment.

A més, els col·lectius han fet una crida a la ciutadania perquè faci piulades a Twitter etiquetant els usuaris de regidors de Cultura, Festes o Joventut o les entitats responsables de la cavalcada amb l’etiqueta #BaltasarDeVeritat i els instin a organitzar “una festa inclusiva”.

Vídeo de la campanya «per un Baltasar de veritat»