Sallent i Cardona inicien la segona tanda del projecte Healthy Communities 2030

130

La Fundació SHE (Science, Health & Education)Fundació La Caixa, liderada pel cardiòleg Valentí Fuster, ha iniciat la segona tanda d’enviament de cartes a la població sallentina i cardonina que s’hagi adherit al projecte Healthy Communities. 

El passat mes d’octubre es va realitzar la primera tanda d’enviaments al grup d’adult d’entre 18 i 67 anys i a la franja d’edat més jove, de 12 a 17 anys. La resposta, en els dos pobles, va ser molt favorable i el 20 d’octubre es van començar a mesurar els indicadors de salut als primers veïns i veïnes que van acceptar formar part de l’estudi científic.

El mes de novembre ha servit al programa per a traslladar el projecte als centres educatius. L’objectiu era fer proves i resoldre qüestionaris d’hàbits saludables als alumnes seleccionats. Als centres educatius de Cardona, IES Sant Ramon i Escola Vedruna, es van mesurar un total de 140 alumnes, i a Sallent, un total de 73 alumnes a l’IES Llobregat.

Durant els mesos de desembre i gener estava prevista la segona tanda d’enviament a 900 persones corresponents al segon i tercer grup d’adults, de 18 a 67 anys. Encara quedarà pendent una tercera tanda d’enviaments que es farà el març del 2022.