[Sallent]: “Fem poble” envia un missatge de canvi al poble en el seu discurs

157

Amb diferents parlaments de persones que formaran part del projecte i en un acte que ha durat una hora, el nou partit sallentí ha enviat un missatge de canvi al poble. Unes 200 persones s’han desplaçat fins al barri Verge de Fussimanya on el sol ha sigut la gran absència.

La iniciativa es reivindica com un espai de suma de les persones que fa anys que treballen i es comprometen de manera altruista pel municipi. Entre els parlaments, una veu en off d’Anna Gabriel, anava reflexionant sobre la política feta des del poble. El partit compta amb el suport de la CUP, però des del mateix partit s’ha reiterat que el projecte va molt més enllà amb el compromís de moltes persones.

La presentació ha comptat amb el suport de l’ex-secretari general de Podem, Albano Dante Fachín, que ha destacat que “després de l’1 d’octubre res és igual”. Dante ha apostat per crear “espais que aglutinin la gent del carrer que s’organitza i portin la lluita a les institucions”.

Una dotzena de sallentins han pres la paraula per presentar un manifest que reivindica la necessitat d’apostar pels drets socials, la participació ciutadana, l’ètica política i la visió feminista en totes les decisions polítiques. El codi ètic de ‘Fem poble’ limita els mandats, el nombre de càrrecs i el sou, “per fer de la política una acció col·lectiva que vagi en consonància amb la vida quotidiana”.

Després de la presentació pública d’avui, ‘Fem poble’ iniciarà un procés obert i descentralitzat per configurar la llista electoral.