L’Ajuntament de Sallent haurà de pagar 500.000 euros a un veí per evitar el desallotjament de tot un bloc de pisos. Aquest serà un dels plats forts del ple que se celebrarà aquesta tarda, a partir de les 7

Tot plegat remunta a l’any 2005, quan un veí de Sallent va denunciar l’Ajuntament en veure que s’estava construint un bloc de pisos gran a davant de casa seva. El denunciant va al·legar una “infracció urbanística greu”. El cas va anar a la justícia i finalment se li va donar la raó al veí. Això vol dir que es va ordenar paralitzar les obres de l’edifici i fins i tot es parlava de tirar-lo a terra.

En el transcurs de tot plegat, amb recursos i diversos procediments judicials pel mig, l’edifici es va acabar construint i a dia d’avui hi viuen famílies del poble. Però si la sentència es feia finalment efectiva, s’havien de desallotjar totes aquestes famílies, indemnitzar-les, fer tot un seguit de remodelacions en l’edifici i tornar-hi a permetre l’accés de les famílies.

Finalment s’ha arribat a un acord entre Ajuntament i denunciant que es ratificarà aquesta tarda durant el ple: l’edifici es mantindrà tal i com està, però a canvi s’indemnitzarà el veí amb 500.000 euros, que haurà de pagar l’Ajuntament. Tots els membres del consistori celebren que s’hagi pogut evitar el desallotjament de diversos sallentins, però alhora creuen que la moneda a pagar a canvi és perversa. Oriol Ribalta, alcalde de Sallent, i Guillem Cabra, cap de l’oposició.  

“No és culpa de l’ajuntament, sinó una perversió de les responsabilitats comunitàries”

 

Asseguren, doncs, que tot i que no és la solució més desitjada, és el mal menor per evitar un desallotjament que encara tensaria més la situació. 

 

Més punts de l’ordre del dia

El ple de Sallent encara donarà per més. De fet, aquest només és el segon punt de l’ordre del dia. Altres temes que poden portar a enfrontaments entre govern i oposició és la contractació del servei de neteja per a edificis i dependències municipals.

D’una banda, l’alcalde ho veu com un tràmit que feia temps que calia dur a terme per garantir aquest servei al poble. I de l’altra, l’oposició creu que aquest servei no s’hauria de privatitzar per garantir unes millors condicions a les treballadores. 

Finalment, altres temes que també s’aprovaran durant el ple d’avui son, per exemple, un primer pas perquè persones amb dependència a Sallent puguin optar a un ajut de la Diputació de Barcelona per poder arreglar les barreres arquitectòniques de casa seva. El ple es tancarà amb la proposta d’acord d’adhesió de l’Ajuntament de Sallent a l’Associació de Municipis per la mobilitat i Transport Urbà. L’alcalde explica que podrà servir, per exemple, per accelerar el retorn del tren al poble. 

 

 

El ple serà avui dimecres a les 7 de la tarda i es pot seguir en directe per Ràdio Sallent i a través del canal de Youtube de l’Ajuntament.