Sallent estrena un espai dedicat al tèxtil a la Casa Torres Amat

102

Sallent està transformant l’antic espai fabril de la Casa Torres Amat en un museu per recordar l’activitat tèxtil del poble. La primera fase de la museïtzació s’estrenarà el proper diumenge 22 de maig. El projecte es troba tot just en la primera fase d’un total de vuit que es contemplen.

L’objectiu és explicar la importància del tèxtil al poble i el seu lligam amb el riu i els salts d’aigua com a element clau pel funcionament de les fàbriques. El 22 de maig s’organitzarà una jornada de portes obertes, amb accés gratuït, per mostrar les reformes completes que s’han dut a terme a la Casa-Museu Torres Amat. Unes reformes impulsades gràcies als fons Feder que implica l’Ajuntament i el Consell Comarcal.

De la importància de la Casa Torres Amat com a punt d’interès turístic en parla la regidora de Turisme de Sallent, Neus Solà, a Ona Bages.

Les reformes es van acabar el 2021 però encara no s’han mostrat al públic. De fet, un cop acabades es va començar a treballar en la museïtzació, la qual s’ha completat en una primera fase. En aquesta primera fase s’explica la posada en marxa del primer teler mecànic de tot l’Estat Espanyol. L’artífex va ser Anton Torres Amat. 

Tot plegat s’explica a través d’un muntatge escenogràfic on es projecten diversos episodis del viatge que va fer Anton Torres a Londres per portar aquest teler fins a Sallent. Es relata una història d’uns 8 minuts de durada aproximadament.

Aquesta és una primera fase, la segona té a veure amb la rehabilitació del pati de la Casa Torres Amat.

La inauguració i portes obertes es farà el proper diumenge 22 de maig de 12h del migdia a 14h.