Sallent es declara municipi feminista

172

L’Ajuntament ha refermat el seu compromís amb la lluita contra les desigualtats, la violència masclista i la discriminació dels col·lectius LGTBI. Amb tot el ple telemàtic va durar tres hores i mitja, en part, als diferents problemes tècnics que va presentar la connexió.

El Ple ho va aprovar per unanimitat i era una moció presentada per tots els grups (ERC, Fem Poble i Junts per Sallent). La mateixa oposició, va fer algunes aportacions per acabar-la de completar, de fet Fem Poble va destacar que una quintzena, de les vint-i-una que estan redactades, les havien proposat des del partit.

Sílvia Tardà va exposar que “la lluita no s’acaba i volem canvis. Estem cansades de les desigualtats i la falta de reconeixement i som presents en el dia a dia i no volem ser víctimes sinó supervivents”.

Algunes de les propostes van ser: crear un consell de dones, revisar els sous de les dones de l’Ajuntament, posar clàusules i no contractar empreses on hi hagi escletxa salarial, impulsar un pacte local contra les agressions sexistes entre d’altres. En aquest sentit, Marta Busquets de Fem Poble va explicar que l’equip havia rebut, al principi, una moció molt genèrica i sense contingut. Amb tot va deixar clar que “la majoria els hem proposat nosaltres”.

Des de Junts per Sallent, Mercè Masseda va assegurar que “tot està correcte”, però que “no hi ha cap mesura concreta ni cap subvenció especifica”.

La declaració va lligada a l’adhesió al Decàleg per a la construcció de ciutats feministes impulsat des del Baix Llobregat i a la Carta Europea per a la Igualtat de Dones i Homes a la Vida Local. A la moció també s’acorda fer visible el compromís de suport a les demandes del moviment feminista i establir un protocol d’actuació per evitar la discriminació laboral de les persones LGTBI.