Sallent es prepara per un canvi en el model en la recollida de deixalles

153

El 23 de març, és la data prevista perquè entri en vigor el nou model de recollida selectiva de residus que Sallent va aprovar en el darrer ple de desembre. En els darrers dies, l’equip de govern ha iniciat un cicle de xerrades per explicar en què consistirà aquest model de recollida.

Serà un model mixt entre el porta a porta i els contenidors intel·ligents. D’una banda, s’anirà a buscar la brossa a la porta dels grans productors i, de l’altre, es posaran uns contenidors intel·ligents, on el rebuig i l’orgànica estan tancats i només es poden obrir amb una targeta personalitzada i uns dies determinats.

Els sallentins i sallentines rebran un kit de material que consistirà en un cubell reixat per a la fracció orgànica, bosses compostables, magnètic per la nevera i dues targetes electròniques per obrir els contenidors. L’alcalde de Sallent, Oriol Ribalta, explica els beneficis que tindrà aquest model pel poble.

Del 23 de febrer al 6 de març, es portarà a terme la campanya de distribució de targetes d’accés i de bosses.

Discrepàncies en la manera d’implantar-lo

El canvi en el model de recollida de deixalles al poble ha generat un debat sobre si la manera d’implantar-lo ha estat la més òptima. El grup municipal Fem Poble considera que s’ha perdut l’opció d’explorar altres models i lamenta la forma de governar “amb majoria absoluta” per part d’Esquerra Republicana.

Fem Poble no creu que el model perjudiqui Sallent, sinó que lamenta el fet de no permetre al poble votar si estan a favor d’aquest sistema de recollida selectiva. Ho explica el seu líder, Guillem Cabra.

Fem Poble és conscient que tot canvi comportarà un temps d’adaptació. Pel grup municipal, l’Ajuntament ha pensat en el curt termini i creuen que s’acabarà pagant al llarg termini. A mé també consideren que la via de municipalitzar el servei hauria estat interessant explorar-la.