Sallent es prepara pel carnaval més multitudinari del Bages

156

Sallent encara el carnaval d’enguany amb la predicció de rebre milers de persones i amb la novetat de què comença divendres per motius econòmics i per capacitats organitzatives.

El carnaval més multitudinari de la comarca del Bages començarà aquest divendres. És la principal novetat d’enguany que no ho faci en dijous. Des de El Carrilet asseguren que és per motius econòmics i per capacitats organitzatives. La membre d’El Carrilet, Queralt Altarriba, explica en una entrevista a Ona Bages que, segons la tradició, “el carnaval de Sallent comença divendres, tot i que afegeix que en propers anys, podria tornar a celebrar-se els dijous”.

Pel que fa la celebració de la 69a, presenta també una novetat, enguany se celebrarà dilluns. Altarriba espera que, tot i ser dilluns, hi acudeixi molta gent i explica que “és un acte que serveix per reivindicar el poder de les dones”.

Després de la rua de dissabte hi haurà el ball, un acte també molt tradicional del carnaval de Sallent i en què enguany, els grups musicals Strombers i Auxili en són els principals caps de cartell. Un concert que, per accedir-hi, caldrà comprar una entrada pel valor de 10€. Altarriba explica que han fet l’esforç de reduir el preu perquè són conscients que “els sallentins i sallentines es gasten molts diners pel carnaval de Sallent”.

Un dels atractius de la rua del carnaval de Sallent, a banda de ser una dels més llargues de la Catalunya central i la més multitudinària del Bages, segons destaca Queralt Altarriba, és que “està oberta a tothom”. A més, afegeix que “és un dels principals fets diferenciadors de la resta de rues”.

Divendres es donarà el tret de sortida al carnaval de Sallent. La rua serà dissabte, seguida del ball amb les principals actuacions de Strombers i Auxili. Dilluns serà el dia de les dones a Sallent, amb la celebració de la 69a i, finalment, dimecres finalitzarà el carnaval amb el tradicional enterro de la sardina.