Sallent s’ha llevat aquest matí ple de cartells favorables al “sí” al referèndum de l’1 d’octubre. Els lemes “Viure vol dir prendre partit”, “Hola República” i “Votem per ser lliures” han aparegut en gairebé cada paret i fanal del municipi com a resposta a la censura del govern espanyol, que durant aquests dies ha requisat material de campanya.

Es tracta d’una iniciativa popular que ha unit dos col·lectius: la CUP i l’ANC de Sallent, que van convocar ahir al vespre a militants i veïns del poble a participar en una empaperada conjunta.” La diferència és que el grup polític va fer-ho públic amb un comunicat a les xarxes socials i l’entitat sobiranista a través de diferents missatges de WhatsApp.

Dues de les veïnes que hi van participar, Rosa Vilarsau i Fina Soler, insisteixen en la importància de sumar esforços i anar tots cap a la mateixa direcció:

L’encartellada va començar a les nou del vespre a la plaça de la Vila. Els cupaires portaven tot tipus de material de campanya a favor de l’1-O. De fet, des del partit s’estima que, aproximadament, hi havia un centenar de cartells, quatre pancartes i gairebé cinc-cents adhesius. La regidora de la CUP, Èlia Torrescasana, explica que sortir al carrer és l’única solució davant les últimes actuacions de la guàrdia civil:

Per la seva banda, els veïns i els membres de l’ANC van imprimir gairebé un miler de cartells que van penjar entre ahir a la nit i dilluns. Són de la pàgina web empaperem.cat, una iniciativa que convida a la ciutadania a imprimir a casa seva pamflets amb el lema “Votem per ser lliures” per després penjar-los als carrers.