Per construir el nou col·lector de salmorres s’expropiaran i s’ocuparan temporalment fins a 202 finques a Sallent, seguit de 97 a Sant Fruitós, 96 a Manresa i 84 a Súria. Els terrenys afectats són els que coincideixen amb el traçat de la canonada, que portarà fins al mar les aigües salobres que provenen de l’explotació minera del Bages. Les persones afectades han pogut fer al·legacions. Són dades que ha fet públiques el departament de Territori de la Generalitat de Catalunya.

Es tracta d’un projecte que gestiona l’Agència Catalana de l’Aigua i que pretén construir una canonada més gran que la que hi ha actualment. D’aquesta manera, l’objectiu és aconseguir una major superfície per transportar la salmorra al mar i resoldre, així, la necessitat d’evacuació existent. El col·lector, que es construirà just al costat de la canonada actual, es farà servir diàriament mentre que l’antiga s’utilitzarà només en casos d’emergència.

Tot i així, encara no existeix un calendari que marqui quan es construirà el col·lector de salmorres. L’ACA, però, estima que expropiar les aigües salobres es podria allargar durant un any.

La canonada actual fa 128 quilòmetres de llargada, des del Bages fins al mar, seguint el curs del riu Llobregat -en el traçat de Balsareny – Sallent fins a El Prat de Llobregat- i el del Calders -des de Cardona, Súria i Callús fins a Castellgalí, on connecta amb el traçat anterior. Aquest col·lector es va construir entre el 1983 i el 1989, any en què va entrar en funcionament.