Sallent declarat municipi antifeixista

152

Durant el ple extraordinari del passat dimarts Sallent es va declarar municipi antifeixista per unanimitat. El mes de març, d’aquest any, però també hi havia aquest punt dins de l’ordre del dia però finalment no es va aprovar per una sèrie de problemàtiques.

L’objectiu de la moció, que el mes de març va ser presentada per la CUP a petició dels CDR, va ser la de manifestar el compromís institucional contra els comportaments o els discursos de violència i altres accions que es considerin feixistes. Ara, l’equip de govern d’Esquerra va treballar altra cop amb la moció, juntament amb tots els partits i també amb el comité de defensa de la República. Finalment, el text de la moció assegura que es creia que ja s’havien deixat enrere alguns atacs feixistes i constaten que en els darrers mesos s’han tornat a produir alguns atacs.

Des de Fem Poble van assegurar que no volien oblidar que antifeixisme també significava demanar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats. D’aquesta manera van recordar a la política exiliada Anna Gabriel. Des de Junts per Sallent Cabrianes i Cornet també van assegurar que a Sallent no s’havien de permetre actituds feixistes i que estarien al costat del govern.

Dins de la moció, els CDR van demanar que no es permeti així cap acte que inciti a la violència o a la discriminació racial o de gènere. De la mateixa manera van requerir que es realitzi una neteja de qualsevol propaganda o publicitat feixista i també que s’identifiqui qualsevol persona que malmeti l’espai públic.

Una vegada es va llegir el manifest tots els grups van lamentar que s’hagués trigat tant a fer-ho, però asseguren que ara que arriben les eleccions generals era una obligació aprovar-ho.