Sallent, entre els pobles de Catalunya amb més producció fotovoltaica d’autoconsum

99

L‘Institut Català d’Energia ha elaborat un rànquing de municipis, comarques i províncies amb més producció fotovoltaica d’autoconsum. Per mesurar-ho es calcula el nombre d’instal·lacions i potència. En aquest sentit, Sallent ocupa el sisè lloc del rànquing amb una potència de 2.170,70 kW. Només és superat per Barcelona, Sant Cugat del Vallès, Gurb, Lleida i Vic.

Aquestes bones xifres s’expliquen perquè les empreses industrials sallentines aposten per instal·lar plaques fotovoltaiques per cobrir la seva producció energètica. També perquè s’han incrementat la instal·lació de plaques en llars particulars.

No només Sallent aconsegueix bones dades, sinó que el Bages també ho fa: les instal·lacions de plaques solars fotovoltaiques a aquesta comarca es van duplicar el 2021 respecte al 2020, com també la potència.

Alguns motius que expliquen aquest augment són l’avenç tecnològic, l’augment de consciència mediambiental en un escenari d’emergència climàtica i l’augment del preu de l’energia, que ara s’ha acabat desbocant per la guerra a Ucraïna.