Sallent enllesteix les obres a la llera del riu, malmesa pel temporal Glòria

96

El temporal Glòria havia deixat molt afectada la llera del Riu Llobregat al seu pas per Sallent. L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i l’Ajuntament de Sallent ja han enllestit les obres de recuperació de la llera. A més a més, s’ha reforçat també l’entorn del tram fluvial per a futurs temporals. Des de l’Ajuntament de Sallent celebren haver acabat les obres a l’estiu. Ho valora el regidor d’Urbanisme de Sallent, Miquel Estruch.

 

Entre els treballs més destacats, s’ha recuperat la part del passeig del riu malmesa amb el reforç d’una escullera enfortida i la plantació d’hidrosembra. Amb això, l’ACA i l’Ajuntament de Sallent volen protegir la llera de futurs temporals, a banda de proporcionar una imatge verda i agradable de l’entorn del riu. De fet aquest, és un dels grans objectius que tenia l’Ajuntament per bé d’obrir el poble al riu i recuperar l’activitat d’oci en aquella zona.

 

 

Amb aquestes obres de millora de la llera, també s’ha arreglat la zona que va del Pont Nou cap a Balsareny. Allà s’hi ha fet un treball de protecció de pedra d’escullera amb troncs de sis metres de fondària. També s’ha incrementat el nivell de terres amb l’objectiu de protegir l’estructura en cas de crescuda del riu. Gràcies als treballs en aquest tram, s’ha pogut recuperar l’espai Oasi, darrere la Fàbrica Vella. Finalment, el tram del Pont Vell direcció Cabrianes s’ha netejat i també s’ha reforçat amb pedra d’escullera.

El que més celebren des de l’Ajuntament és que les obres s’hagin enllestit en el mes de juliol i no al setembre com estava previst. També que la zona de la llera torni a estar habilitada per a passejar.