Sallent ha reprès aquest mes d’octubre el Consell d’Infants, un projecte adreçat a nens i nenes d’entre 9 i 12 anys de Sallent i Cabrianes que estan cursant cinquè o sisè de primària. Les sessions van començar la setmana passada amb la visita d’una delegació de l’Ajuntament sallentí a les aules de cinquè de les escoles Torres Amat, Vedruna Sallent i els Pins de Cabrianes.

L’objectiu d’aquest projecte és explicar a l’alumnat què és i què es fa des del Consell d’Infants. Els objectius del projecte impliquen buscar la participació dels infants com a col·lectiu amb veu i vot, dins de la vida del poble. També conèixer els diferents punts de vista dels ciutadans del municipi, tenint molt en compte l’opinió dels més menuts, per tal de pensar i dissenya una vila a mida de tothom. I finalment, formar persones capaces de viure i conviure en societat, fomentant la democràcia, la tolerància i el respecte.

El Consell d’Infants de Sallent es va crear l’any 2006. Actualment el Consell consta de 13 consellers, 10 de Sallent i 3 de Cabrianes. La seva legislatura dura dos anys i cada curs escolar es renoven la meitat dels seus membres.

Després de la primera visita, la pròxima setmana es tornarà a les aules a fer l’elecció dels nous consellers i conselleres Infantils que formaran part del Consell durant els dos propers cursos.