Sallent donarà un impuls a les persones de més de 45 anys per trobar feina

164

El projecte Bages Ocupació per a persones de més de 45 anys aviat serà una realitat. L’Ajuntament de Sallent va aprovar-lo dimecres durant la sessió del Ple Municipial amb 11 vots a favor de Convergència i Esquerra, i DUES abstencions de la CUP.

Es tracta d’un programa que es va demanar a la línia de subvencions Xarxa Diputació i que està coordinat pel Consell Comarcal i l’Ajuntament de Manresa. Aquest any, el consistori de Sallent n’és l’ens executor i la partida pressupostària que hi ha és de 3.000 euros aproximadament, dels quals el 35% són de finançament propi i el 65% restant de la subvenció.

Aquest any el projecte compta amb una novetat. I és que tant es pot destinar l’import a la formació de les persones participants com al projecte Acompanya’t que s’engegarà a partir del setembre. La regidora de promoció econòmica i ocupació, Empar Arenas, destaca que les despeses són elegibles i que per tant es poden indicar en aquesta subvenció:

Sallent té actualment una taxa d’atur no superior al 10%. Arenas es mostra satisfeta per la seva tendència decreixent durant els últims mesos, però insisteix en la importància del projecte per afavorir a les persones majors de 45 anys, ja que afirma que es tracta d’una franja que suposa gairebé el 65% del total de la taxa:

Els sol·licitants del projecte Bages Ocupació +45 és per a persones en situació d’atur que s’estiguin formant per millorar les seves competències. Per accedir-hi, però, han de ser usuaris dels Serveis Locals d’Ocupació, residir al Bages, i no haver percebut ingressos superiors a 1,5 vegades el salari mínim interprofessional.