Sallent donarà forma a l’acte de la inaguració de la Festa de la Verema del Bages 2019

193

Arriba el temps de verema i Sallent serà l’escenari de la inauguració de la Festa de la Verema del Bages 2019. En la seva 24na edició la  Festa de la Verema del Bages, s’inaugurarà el proper divendres 4 d’octubre a Sallent. Des de la organització volen que la comarca participi per fer l’homenatge al  vi i a la vinya del Bages que es fa cada any a Artés. 

Per tant, la gastronomia que hi ha a Sallent serà la protagonista de la inauguració de la Festa de la Verema del Bages, perquè els restaurants del poble s’han bolcat per poder oferir la seva cuina amb vins de la comarca. Tot això tindrà com a gran escenari al celler Santmartí de Sallent per la seva tradició vitivinícola documentada des de l’any 996. Recentment s’ha rehabilitat i adaptat tot, aprofitant elements històrics com els cups ceràmics que encara s’usen per al procés productiu. La regidora de promoció i imatge del Poble Neus Solà, ha assegurat que és positiu per conèixer el celler de Santmartí.

El sommelier Josep Pelegrin i l’expert en plantes, el sallentí Esteve Padullés seran els encarregats de dur a terme l’acte inaugural que consistirà en un taller de vins de varietats autòctones i notes balsàmiques. 

La Festa de la Verema serà del 3 al 6 d’Octubre que s’obrirà el dijous dia 3 amb el ja tradicional nocturna Vinum per diferents espais de la ciutat de Manresa, Sant Fruitós de Bages i Artés, on els tastos de vins estaran acompanyats de música en directe.