Sallent dóna el tret de sortida a les Enramades

211

Sallent ha inaugurat les Enramades aquest dijous i ho ha fet amb el cantautor Pere Tàpies i el “Toc d’Enramades”. Els contes infantils han estat alguns dels protagonistes dels espais, juntament amb les flors – que no hi falten mai –, però també s’han dedicat al Guix, a la Pinacoteca i a la “lluita de mots”, amb el poema del sallentí Josep Pons.

Tàpias n’ha estat el pregoner i ha recitat un vers sota el títol “S’enrama Sallent de colors” on ha destacat les virtuts del poble i de la festa. Escoltem-lo:

L’alcalde de Sallent, David Saldoni, ha remarcat que des del consistori s’ha fet tot un programa d’actes per tal que vingui molta gent a veure la festa. També ha lamentat que aquest any hi ha dos carrers que ja no hi participen, però assegura que “una tradició amb gairebé 700 anys d’història té molts alts i baixos”. Per la seva banda, la presidenta dels Amics de les Enramades, Mari Calvo, ha fet una metàfora on les enramades són com la cuina.

La tradicional cercavila del pregoner i les autoritats ha omplert els carrers. I és que, enguany, els acompanyava el ‘Toc d´Enramada’, un ball popular creat per l´Esbart Vila de Sallent i musicat pel músic sallentí Roger Andorrà. El recorregut ha començat a l’inrevés, des del Carrer Verge de Fussimanya fins al Carrer Àngel Guimerà, on veïns i visitants han pogut gaudir d’aquest nou ball popular.

 

Imatge de Salvador Arderiu.