CUP, ERC i PDC de Sallent han volgut fer públic el seu suport a Montse Venturós, alcaldessa de Berga, i recolzar-la després que els Mossos d’Esquadra la detinguessin aquest matí per desobediència a la justícia.

L’alcalde, David Saldoni assistia a Berga com a vicepresident de la Associació Catalana de Municipis, des d’on ha volgut deixar clar que la detenció de Venturós respon a un atac més de l’estat al procés sobiranist. Les coses, diu, no poden anar bé “quan la política vol fer justícia i la justícia vol fer política”:

 

Com a representant d’ERC també ha anat a Berga la senadora sallentina Mirella Cortés, que ha volgut fer costat a l’alcaldessa de Berga. Els regidors sallentins de la CUP, per la seva banda, també han volgut donar el suport a la seva companya desplaçant-se a Berga i participant de la concentració de suport a Venturós. Èlia Torrescasana ha lamentat la forma com els Mossos han procedit i s’ha mostrat desconfiada “amb un govern que permet que un servei nacional com els Mossos actuï en contra de la voluntat del poble”:

 

La detenció era per a Montse Venturós una possibilitat que ella mateixa contemplava, després de negar-se a declarar en dues ocasions davant la justícia, el 5 d’abril i el 17 d’octubre, que la requeria després de ser denunciada per posar l’estelada a l’ajuntament el dia de les eleccions generals. De fet, la CUP ja havia demanat al Govern que no complís exigències judicials que obliguéssin Venturós a declarar.

El jutge ha deixat Venturós en llibertat a la tarda després que la batlle declarés al jutjat. El magistrat, però, l’obliga ara a fixar un domicili i un telèfon de contacte i adverteix que si torna a desobeir una nova citació, se’n podria ordenar de nou la detenció per garantir que es presenti.

Amb tot, no es descarten noves detencions, atès que hi ha més de 400 judicis oberts a tot el país contra càrrec públics relacionades amb el procés sobiranista. Molts d’ells, a més, amb l’estelada a l’ajuntament com a denominador comú.