Sallent dissenya, conjuntament, un pla de xoc de 200.000 davant la crisi sanitària

138

Sallent ha aprovat un pla econòmic de 200.000 euros per incentivar la represa. Ho han fet des de l’equip de govern (ERC) amb l’acord de tots els partits de l’oposició Junts per Sallent i Fem Poble per tancar un pla d’ajuts a autònoms, comerç i els més vulnerables.

L’alcalde de Sallent, Oriol Ribalta, va destacar al principi que “és important que ens puguem posar d’acord en moments com aquest. És millor no fer política i ajuntar esforços i generar noves mesures per tal de frenar aquesta pandèmia”. El pla de xoc compta amb dos grans blocs com són: mesures socials i econòmiques.

Pel que fa al líder de l’oposició pel partit de Fem Poble, Guillem Cabra, ha assegurat que el ple “era d’importància vital”. El fet de no tenir dades concret de la crisi sanitària amb nombre de contagis assegura que ha sigut un problema perquè “no sabíem cap on havíem d’encarar-ho tot”.

Una de les propostes que també ha platejat Fem Poble, i que consta dins del pla de xoc, és la creació d’una oficina d’assessorament. L’objectiu és tenir un espai de referència per a tota aquella gent que està patint la crisi del COVID-19.

El mateix Cabra però deixa clar que “no és el pla ideal per a nosaltres” entre moltes altres coses volien també impulsar una oficina local d’habitatge, convertir equipaments en energia renovable. Per nosaltres eren important, però era de vital importància poder aprovar aquest pla de xoc”.

Pel que fa Junts per Sallent, el seu líder David Saldoni, assegura que “s’ha de treballar al costat de les persones, comerços, persones a l’atur i en totes les entitats”. També deixa clar que és “el pla de tots i això és molt positiu”.

Saldoni ha reiterat que s’ha d’intentar “parar el cop perquè al voltant de 100 comerços han hagut d’abaixar la persiana i ens hem d’adaptar a una nova realitat”. Des de l’oposició també asseguren que “s’han recollit totes les mesures que vam presentar i estem contents.”

Amb tot, també es vetllarà perquè les funeràries no cobrin taxes abusives. Val a dir que ha sigut el primer ple que s’ha dut a terme de forma telemàtica a Sallent.