Sallent demanarà que les bonificacions de la C-16 s’ampliïn i que ho pagui l’empresa concessionària

189

Sallent demanarà a la Generalitat que les bonificacions de la C-16 s’ampliïn fins al municipi i que el cost d’aquests descomptes l’assumeixi l’empresa i no pas el govern català. Ho va aprovar per unanimitat el ple de l’Ajuntament de dimecres.

Sallent és el primer municipi on no s’apliquen els descomptes, per tan sols 1km i mig de distància. Així, els veïns que venen de Sallent, Balsareny o Navàs i entren o surten per l’enllaç 56 a Sant Fruitós de Bages “estan discriminats respecte de la resta de la comarca ja que els obliga a anar fins a Sant Fruitós o Manresa per gaudir d’aquestes bonificacions”, explica ERC de Sallent, que ha presentat la moció a plenari. També remarquen que “és un greuge molt important tenint en compte la perillositat de la C-55”.

A la moció, aprovada per unanimitat, s’hi han afegit dos acords: per una banda, es dóna suport al grup de veïns per la igualtat en els peatges de l’autopista Terrassa – Manresa que va presentar gairebé 300 signatures; i per l’altra, demanar que aquest descompte l’assumeixi l’empresa consesionaria.

Així, David Saldoni, alcalde del municipi, explica que ha fet entrega al Conseller Josep Rull una carta per tal d’expressar la voluntat dels gairebé 300 veïns que van signar el document del grup per la igualtat en els peatges de l’autopista Terrassa – Manresa. Ho va fer amb el suport del diputat David Bonvehí. Escoltem-lo.

Per la seva banda, Albert Junyent, regidor de la CUP, ha demanat que sigui l’empresa concesionaria qui assumeixi el cost d’aquestes bonificacions i no pas la Generalitat, que implica que ho paguin tots els catalans. Junyent s’explica:

David Saldoni ha afegit que és “absurd” que el quilòmetre i mig que hi ha entre Sant Fruitós i Sallent, que ja és gratuït, sigui el que impedeixi al municpi gaudir d’aquests descomptes. A més, assegura que la delegació del Govern a la Catalunya Central ho està estudiant perquè sigui factible.

L’alcalde de Sallent en el seu moment ja va fer arribar a la delegació de la Catalunya Central i a la conselleria de territori la voluntat sallentina per tenir els descomptes, però nova obtenir gaire èxit. Saldoni afirma que reivindica el mateix tracte que els altres municipis pels ciutadans de Sallent.

Imatge: Carles Serrano