Sallent demana als grans tenidors que els cedeixin els pisos buits per llogar-los

183

A Sallent hi ha uns 96 pisos buits que pertanyen a grans tenidors, com són els bancs i les immobiliàries, segons dades de l’Ajuntament del municipi. Davant d’això, el consistori ha demanat als propietaris que els hi cedeixin per tal que en gestionin el lloguer.

La regidora d’habitatge. Jordina Moltó, explica que hi ha “una voluntat de que el màxim d’habitatges estiguin al mercat I hi hagi més oferta” ja que entenen que “això farà baixar els preus”:

El primer pas que ha fet l’ens local ha estat enviar una carta als grans tenidors d’habitatges a Sallent per tal de conèixer l’estat dels pisos buits, és a dir si són habitables, I les actuacions que realitzarà l’entitat per incorporar-los al mercat – a partir de les dades facilitades per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Els grans tenidors tenen un termini d’un mes per respondre.

Moltó espera rebre una resposta per part de les entitats i asseure’s amb les entitats per parlar-ho:

La Llei del Dret a l’Habitatge estableix que quan l’Administració pública té constància que un habitatge o edifici es troba en situació irregular, pot obrir un expedient per a determinar, conèixer i comprovar les causes. De la mateixa manera, la propietat pot cedir-los a l’Ajuntament perquè els puguin posar al mercat en règim de lloguer.