Sallent acollirà per primera vegada unes jornades d’educació canina. Una iniciativa de Miquel Trasserra, director de Natural Canin i ensinistrador de gossos. L’objectiu és entendre i millorar les necessitats bàsiques que tenen els gossos, així com gaudir d’una bona estan amb ells. La idea és millorar el vincle amb el gos i que s’aprenguin obligacions respecte a la relació que tenim amb aquests animals.

La iniciativa va sorgir després que l’Ajuntament detectés alguns problemes diaris amb les mascotes. Es va creure oportú oferir eines i recursos als propietaris per saber com han d’actuar amb el seu gos.

Es creu en la idea que si s’atenen les seves necessitats es pot evitar actituds conflictives amb altres gossos i persones. Per exemple, hi ha gossos que borden tot el dia o que estan reactius davant altres mascotes. Si es coneix les necessitats de l’animal es pot actuar per prevenir-ho.

És la primera vegada que es fa aquesta jornada al poble i la idea de l’Ajuntament és fer-les periòdicament per millorar la convivència gos-persona al poble. Les sessions comencen el 28 de maig i seran gratuïtes amb inscripció prèvia. El 28 es començarà amb una sessió teòrica a la Sala Vilà i Valentí de dos quarts d’onze del matí a les dotze del migdia. Les sessions pràctiques seran el 4 i 11 de juny a l’Escorxador, de 10h del matí a 12h del migdia.